De eerste stappen

november 3, 2015
eerste stappen2

Wat lees ik altijd graag de verhalen van avonturiers, digitale nomaden, eigenlijk van alle mensen die erin slagen om reizend hun brood te verdienen en een leven leiden buiten de gebaande paden.

Voor mij staat boven al die verhalen in grote letters VRIJHEID geschreven. Nu zet ik zelf de eerste stappen naar wat ik beschouw als een avontuurlijke en vrije manier van leven. Namelijk, interim werk afwisselen met verre reizen. Wat daaraan voorafging was een besluit om minder geld nodig te hebben. Daarom nam ik afscheid van een prachtige villa in Baarn die jammer genoeg geldverslindend was vanwege onderhoud en een hoge hypotheek. Een hypotheek afgesloten in de gouden tijd waarin alles mogelijk leek en daarom aflossingsvrij. In een tijd waarin ik geen rekening hield met echtscheiding en het feit dat ik alimentatie zou moeten betalen en in mijn eentje de hypotheek. Laat staan dat mijn huis door een financiële crisis onder water zou komen te staan waardoor de aflossingsvrije hypotheek zich zou ontpoppen tot een wurgkoord om mijn nek.

Toch gebeurde dat allemaal en het was een hele opluchting toen ik eindelijk na 3 jaar op het bordje te koop “verkocht” zag verschijnen. Met restschuld, dat wel maar dit woog op tegen alle nadelen die eraan hingen om het huis te houden.

Dat is nu een jaar geleden en in dat jaar heb ik een appartement in Utrecht gekocht, met lagere woonlasten, eenvoudig en heerlijk om in te wonen. Dit geeft vrijheid in mijn hoofd en ik besef heel goed dat het erg prettig is om stappen terug te kunnen zetten. Als je, als zoveel andere mensen, aan de onderkant zit met inkomsten kun je niet verder terug en dat ik die luxe heb ben ik me terdege van bewust.

Bij mijn gewenste vrije levensstijl wil ik geen vaste baan. Ik doe graag interim werk en wil dit combineren met verre reizen. Ik heb recent een vast contract afgeslagen en dat dit heel bijzonder is in de ogen van anderen is mij duidelijk geworden uit de vele reacties die dit opriep. Er zijn er genoeg die mij laten weten hier zelf van te dromen maar niet durven vanwege kinderen, hypotheek, en andere redenen. Ook heb ik gemerkt dat ik zelf niet te veel risico’s hoef te bedenken, de mensen in mijn omgeving zijn zeer wel in staat om voor mij alle beren op de weg te schetsen.

En 1 ding is zeker, mijn nieuwe levensfase gaat starten met een reis. 17 november  vertrek ik voor 6 weken naar Zuid-Amerika.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply janice november 16, 2015 at 9:52 am

  Mooi verhaal over je vrijheid en hoe jij dat voor elkaar gekregen hebt. Goede reis en ik ga je volgen!
  liefs janice

 • Reply Thilde Derkman november 17, 2015 at 5:18 pm

  Een ontzettend mooie reis gewenst en laat de inspiratie maar komen … Alle goeds toegewenst in deze roerige tijden. Ik blijf je ook volgen en tot in 2016, dan ben ik ook terug!
  un abbraccio e un bacio di Bologna da Thilde

 • Reply Yolande Boverman november 18, 2015 at 1:34 pm

  Wat een prachtige site is het geworden Conny!
  Goede reis en ik wens je veel mooie ontmoetingen en inspiratie toe.
  Geniet er van!
  XXX groetjes,
  Yolande

 • Reply Marjolein november 19, 2015 at 9:06 pm

  Buen viaje muchacha

 • Leave a Reply