Op inspiratie cruise met digitale nomaden

november 18, 2015
strand op Las Palmas

De wereld van de digitale nomade ontdekken, dat ga ik doen de komende 8 dagen. Een digitale nomade is iemand die plaats onafhankelijk, meestal via internet,  zijn brood verdient. En zo zwervend door de wereld het werken combineert met reizen. Dat lijkt mij ook wel wat. Zou ik als 54 jarige ook een digitale nomade kunnen worden?

Nadat ik besloten had in plaats van een vaste baan interim werk te gaan doen, omdat dit mij makkelijker lijkt te combineren met reizen, en vervolgens besloten had als start van die nieuwe fase in mijn leven te gaan rondreizen in Zuid-Amerika, kwam er een nieuwsbrief van Esther Jacobs in mijn mail. Zij kondigde aan workshops te geven tijdens een inspiratiecruise. Allemaal workshops die gericht zijn op zelfstandig ondernemerschap en bovendien geeft Esther deze workshops aan boord van een cruiseschip dat van Las Palmas naar Salvador in Brazilië vaart.

Niets is toeval in het leven dacht ik en ik gaf me direct op voor deze workshops en bemachtigde met enige moeite nog een ticket voor het schip.

En zo komt het dat ik op de luchthaven van Barcelona deze blog tik. Wachtend op mijn vervolgvlucht naar Las Palmas. Helaas gaat het online zetten niet direct lukken; het internet hier is zo traag dat ik zelfs geen appje kan sturen, laat staan inloggen op mijn website. Hoe moet dit nu eigenlijk als digitale nomade en ergens in de wereld wacht een klant digitaal op mij?

We zijn met ongeveer 10 man in de workshops van Esther maar het leuke is dat deze cruise een soort hype is geworden in de digitale nomaden wereld en daarom ga ik circa 150 echte digitale nomaden aanschouwen en meemaken. De reden overigens dat deze cruise zo populair is, is dat hij heel goedkoop is omdat het schip van Europa moet worden overgevaren en er geen enkele haven wordt aangedaan. Het is gewoon 8 dagen op de oceaan. Ook dat lijkt me een uitdaging maar als ex -marine officier heb ik het volste vertrouwen in mijzelf.

Ondertussen hebben ook verschillende digitale nomaden allerlei leuke workshops bedacht,  zoals: travelling around the world while petsitting (een vrouw die met haar dochter al 2 jaar de wereld rondreist en past op huizen en huisdieren), how to earn 100 dollar a day as a digital nomad (helaas volgeboekt), inzet van instagram voor je business en nog veel meer.

Het grappige is dat er op het cruiseschip nauwelijks internet mogelijk is: veel van die digitale nomaden spreken daarom al over een Digital Detox!

Bij de workshops van Esther ga ik leren hoe beter te bloggen, personal branding, inzet social media, digital nomad: van droom naar praktijk (YES!), visual storytelling, slimmer werken met handige apps en de week wordt afgesloten met een presentatie door iedereen waarbij je laat zien wie je bent als ondernemer. Het lijkt me allemaal erg inspirerend en ik kan niet wachten om van start te gaan!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gerard Grimbergen november 19, 2015 at 7:56 am

    Wat lekker om dit te lezen. De energie spat er van af: zin in nieuwe dingen, zin in het ontmoeten van nieuwe mensen en nieuwe leefstijlen en zin in het avontuur. Echt gaaf dat je al die energie in jezelf de vrije loop laat.
    Een digitale nomade op een internet-vrije oceaan; als een astronaut aan the dark side of the moon. We horen je weer vanuit Brazilië. Have fun.

  • Leave a Reply