Op zee

november 29, 2015
zonsopgang op de Souvereign

Cruisen is leuk! Zeker als je allemaal leuke mensen ontmoet en interessante workshops volgt. Ik zuig het allemaal op als een spons. Ik slaap op het derde dek, verrassend dicht op het water als ik uit mijn patrijspoortje kijk. Ik maak prachtige zonsopgangen mee en iedere dag is er zee om mijn heen. En het gekke is dat dat nooit verveelt. Ik kan tussen alle afspraken door eindeloos op een bedje naar het water staren en vind het heerlijk.

Het schip kan ruim 2000 passagiers herbergen en 800 bemanningsleden maar op de overtocht van Europa naar Zuid-Amerika nemen ze niet meer dan 800 passagiers mee, en is de bemanning uitgedund tot 500. Nog steeds enorm veel bemanning voor het aantal passagiers. En dat merken we want we worden ontzettend verwend. De bemanning telt circa 30 nationaliteiten, veel van hen zijn van Aziatische en Zuid Amerikaanse afkomst en ze zijn bijzonder vriendelijk en goedlachs. Het eten is fantastisch, a la carte dineren en uitgebreide buffetten voor ontbijt en lunch. Met veel verse groenten en fruit dus ik kan gezond eten als ik wil. Maar ja, wat zijn die toetjesbuffetten verleidelijk.Als compensatie loop ik zoveel mogelijk trappen en neem ik weinig de lift.

Ik kan iedereen aanraden de aanbiedingen van Pullmantur te volgen want ik ga met werkelijk een spotprijs de oceaan over.

Wij, die de workshops volgen bij Esther, zijn al snel de Dutchies en trekken allerlei bijzondere mensen aan, een jonge Zweedse die samen met een bejaarde Spanjaard rondreist en die beiden over spirituele gaven beschikken. Twee Nederlandse vrijbuiters waarvan de ene rondreist tot april om dan weer terug te gaan naar zijn blokhut op een volkstuincomplex, de ander die de wereld rondreist en nog niet precies weet wanneer hij weer teruggaat naar Nederland. Een Duitser van mijn leeftijd die failliet is gegaan en uit zijn burn-out komt door te reizen. Hij komt uit het bedrijfsleven maar danst de sterren van de hemel en maakt nu plannen om danscruises te organiseren. En dan Paul, een Engelsman van 68 die zeer sophisticated gekleed is s’avonds en die ik daarom aan dek eerst niet herken in zijn stringzwembroek.  En natuurlijk al die digitale nomaden, met ieder hun eigen verhaal. Een paar komen terug in een volgende blog.

En dan mijn workshop genoten, 2 mannen en 6 vrouwen. De vrouwen zijn stuk voor stuk krachtige powervrouwen die een eigen bedrijf hebben en daar een boost of een wending aan willen geven. Er zitten een aantal van 60/bijna 60 bij en ik ben onder de indruk hoeveel meer zij bedreven zijn in social media dan ik. Ik merk hoe weinig ik daarmee heb gedaan de afgelopen jaren. Ik heb een linked-in profiel en dat is het. Maar dat gaat vanaf nu veranderen want ik heb een heleboel huiswerk meegekregen in de workshops! En laat ik vooral de twee mannen niet vergeten, het zijn broers waarvan de ene voormalig Snooker kampioen is geweest in Nederland en in het kader van zijn sport 18 jaar over de wereld heeft gereisd. Hij wil nu als lifestyle coach een bedrijf opzetten. De andere broer is accountant en werkt een idee uit dat nog niet wereldkundig mag worden gemaakt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply