Reizen is….bijzondere mensen ontmoeten

november 23, 2015
digitaal werken in Las Palmas

Hij heet Mike en volgens zijn paspoort is hij Amerikaan maar eigenlijk kan hij mijn vraag waar hij vandaan komt niet beantwoorden. Hij leeft daar waar hij heen gaat. Mike is mijn buurman op de vlucht van Barcelona naar las Palmas en gaat ook naar Brazilië.

Hij vertelt over zijn bedrijf, dat ILYS heet. I Love Your Stories. Het is een tool dat je kunt gebruiken als je bent vastgelopen en een writers block hebt. De bedoeling is dat je alleen maar schrijft en schrijft en schrijft totdat je het aantal woorden hebt bereikt dat je van tevoren hebt opgegeven. Je ziet niet wat je typt, je kunt niet teruggaan, nalezen of woorden verwijderen. De hele tool is er opgericht dat je in de flow blijft en doorgaat.En wat blijkt, legt Mike uit, als je dit gebruikt ga je het ook toepassen in de rest van je leven.  Je zet een stap voorwaarts, kijkt niet terug maar gaat door en als het niet goed voelt doe je een andere stap.

Hij is vreselijk opgewonden want zijn bedrijfje gaat goed, hij heeft inmiddels enkele tientallen betalende klanten en hoopt op deze trip inspiratie op te doen voor verdere uitbouw en mensen te ontmoeten met wie hij kan samenwerken. Hij straalt een en al energie uit en ik voel en zie hoe gelukkig hij is met zijn levensstijl als hij vertelt over zijn maand in Barcelona, zijn tijd in Bali en Vietnam daarvoor. Ik vraag hem of er dan helemaal geen nadelen verbonden zijn aan dit leven en hij knikt dat deze er wel degelijk zijn. Hij moet telkens afscheid nemen van mensen die hij ter plekke ontmoet en iedere keer weer is dat moeilijk. Het valt me op dat hij niet noemt dat hij zijn familie of vrienden mist maar op mijn vraag hierover begint hij te lachen. Hij heeft bijna dagelijks via skype of facetime contact met ze en dat hij ze fysiek niet ziet is voor hem niet belangrijk.

Vervolgens belanden we in een discussie wanneer je nu eigenlijk een digitale nomade bent.Hij vindt mijn definitie, dat als je al reizend geld verdient via internet je dat bent, veel te beperkend. Ik blog en doe dat terwijl ik op reis ben dus zegt hij dat ik absoluut een digitale nomade ben. Dat is fun! Mike zegt mij behoorlijk gefixeerd te vinden op geld verdienen alsof dat het einde van een resultaat is, terwijl het belangrijker is om te doen wat je leuk vindt en als je dat eenmaal hebt gevonden komt de rest vanzelf.  Tja, daar kan ik het mee doen.

Later op de Meet&Greet borrel, die voor en door digitale nomaden is georganiseerd als aftrap van de cruise, ontmoet ik Oscar die helemaal niet in deze hokjes wil denken. Wat doet het ertoe wat je bent zegt hij, zolang je maar woont waar je wil wonen en werk doet wat je leuk vindt. Hij heeft gekozen voor Las Palmas, aan de hand van de website nomadlist.com waarop je kunt invullen wat voor jou belangrijk is en dan rolt jouw voorkeursstad eruit. Hij geeft mij de tip veel bezoekers naar mijn website te trekken en vanuit daar verder te werken aan een digitale carrière. Als eerste adviseert hij te onderzoeken wat veelgebruikte zoekwoorden zijn via SEO en deze zoekwoorden te gaan toepassen in mijn blogs. SEO, huh, heb ik weleens langs zien komen als term maar wat is dat eigenlijk?  Ik besluit me daar verder in te verdiepen op het schip, ongetwijfeld komt dat nog eens voorbij.  Oscar zegt ook nog dat het belangrijk is niet bezig te zijn met een verdienmodel, eerst maar eens doen wat je leuk vindt, mensen aanspreken en dat verder uitbouwen. Zei Mike niet iets soortgelijks?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gerard Grimbergen november 23, 2015 at 12:28 pm

    Het gaat in ieder geval goed met één van je doelstellingen: het ontmoeten van inspirerende mensen.
    Interessant dat ze beide zeggen eerst maar eens te gaan doen wat je leuk vindt. Een absolute waarheid, zo simpel en toch zo lastig om te doen. Fijn om verhalen te horen en mensen te zien die dat toch gewoon doen. Ik gun je dat de vonk van hen op jou overslaat.

  • Leave a Reply