van inkoopmanager naar vrijheidsmanager

november 30, 2015
Binnen varen van Salvador

Na 8 dagen zet ik voet op Braziliaanse bodem in Salvador. Het duizelt me van alle indrukken die ik heb opgedaan.

Ik heb van alles geleerd over hoe ik een boek of blog kan schrijven, hoe social media in te zetten, hoe leuk het is verhalen te vertellen in een video, hoe je slimmer kunt werken, en ik krijg in de workshops van de digitale nomaden mooie verhalen mee over hun leven en allerlei interessante tips. Weer over gebruik van digitale media maar ook praktische zaken hoe je website te beschermen en te optimaliseren.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op 1 centrale vraag: als ondernemer moet je weten wie je bent en waar je goed in bent. Dat heet personal branding en alle andere zaken zijn uitwerking hiervan. Daar hebben we het veel over in onze Dutchies groep.

Na al mijn banen weet ik waar ik goed in ben maar wie ben ik? Ik vertel hoe belangrijk vrijheid voor mij is en dat ik mij de afgelopen jaren stukje bij beetje heb losgemaakt uit de fuik waarin ik terecht was gekomen. Relatie, een torenhoge hypotheek, sommige banen, bij mij leidde het tot een gevoel van opgesloten zitten. Ik ben het in stappen aan het veranderen over een periode van jaren. Ik ben gescheiden, ben van een grote villa naar een kleiner appartement gegaan en wil nu meer vrijheid ervaren in mijn werk.

En hoe ga ik dat nu aanpakken? Ik heb al lang in mijn hoofd om als coach te werken. Door mijn werk- en levenservaring kan ik managers coachen die zich klemgezet voelen, en dit kan ook nog online via skype. José bedenkt spontaan de term vrijheidsmanager voor mij. Van inkoopmanager naar vrijheidsmanager, hm dat lijkt me wel wat. Omdat ik het thema persoonlijke vrijheid zo belangrijk vind wil ik graag weten wat het voor anderen betekent. Ik ga daarom mensen hierover interviewen en zo kan ik ook direct oefenen met het maken van filmpjes. Ik vraag een aantal mensen aan boord wat vrijheid voor hen betekent en daar krijg ik uiteenlopende antwoorden op. Ik heb hier een paar leuke filmpjes van gemaakt  en zodra ik het onder de knie heb hoe deze via YouTube op mijn website te plaatsen zullen jullie deze zien!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gerard december 1, 2015 at 6:47 am

    Wat een interessante gedachte, vrijheidsmanager. Wij gaan altijd uit van de gedachte dat je, paradoxaal wellicht, meestal niet zo goed bent in het coachen op wat je zelf altijd al goed kon, maar juist op dat wat je zelf bewust hebt moeten leren.

  • Leave a Reply